LIGE NU:

Endnu en ulovlig overvågningsvideo fundet på nettet

Statsadvokaten har for længst opgivet at fjerne videoen, og det er ikke godt nok, mener de nordjyske politikere.

Videoen viser knivdrabet på Diskotek Robin i Jomfru Ane Gade i august 2001. Episoden blev fanget på diskotekets overvågningskameraer, og videoen ligger nu til åbent skue på Hell's Angels rockeren Jørgen Jønke Nielsens egen hjemmeside.

Det vækker ikke glæde hos de nordjyske folketingsmedlemmer.

- Når lovgivningen siger, at det ikke er tilladt, så bør man, når man er bevidst om at videoen ligger derude, gribe ind, så man får det forfulgt, siger socialdemokraten Flemming Møller Mortensen, der er stedfortræder i folketingets retsudvalg.

Ifølge persondataloven er det ulovligt at offentliggøre billeder fra TV-overvågning af genkendelige personer, samt at videregive optagelserne til andre end politiet.
Statsadvokaten i København forsøgte at fjerne videoen, men måtte opgive sagen i juni 2007. Siden da har videoen lagt på Jønkes hjemmeside. Datatilsynet har ikke kendt til videoen, før TV2/NORD kontaktede dem, men de vil nu se på sagen. Flemming Møller Mortensen derimod, vil tage direkte kontakt til justitsministeren:

- Vi skal lovgivnings mæssigt forsøge at få skrærpet regelsættet så man i hvert fald kan dæmme op for det. Det her er igen et spørgsmål om den enkeltes retssikkerhed, det er det, vi skal sørge for at håndhæve i alle sammenhænge, siger han.

Venstres Karsten Lauritzen er ikke overrasket over sagen:

- Politikerne på Christiansborg er sådan set selv skyld i situationen, fordi man har tilladt mere og mere overvågning og ikke lavet reglerne for, hvordan man håndtere overvågningen om. Hvad er for eksempel tilladt? Hvordan kontrollerer vi at loven overholdes? Det er ikke fulgt med den udvikling, siger Karsten Lauritzen, der ligeledes er stedfortræder i retsudvalget.