Endnu et rekordoptag på UCN

Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

UCN kan i år byde velkommen til det højeste antal studerende nogensinde. 2.792 håbefulde ansøgere får i dag besked om, at de er optaget på én af UCN's 26 uddannelser.

Det er 7 pct. flere end sidste år, og dermed kan UCN igen bryste sig af et rekordoptag.

Det glæder naturligvis rektor på UCN Niels Horsted.

- Det er imponerende, at vi igen kan notere en fremgang. Vi har haft en kæmpe vækst i antallet af studerende, siden UCN så dagens lys for første gang i 2008. I år optager vi godt og vel 1.000 studerende flere end dengang, og derfor er vi nu også ved at have nået et punkt, hvor vi har behov for at konsolidere os frem for at vækste, så vi sikrer, at vi fortsat kan tilbyde uddannelse af høj kvalitet på alle vores uddannelser.

 

De fem sundhedsfaglige uddannelser går frem med 7 pct., hvor sygeplejerskeuddannelsen for første gang i mange år har fået alle studiepladser besat, mens fysioterapeutuddannelsen siger goddag til 30 studerende mere end hidtil, så der i alt optages 150 på den eftertragtede uddannelse.

UCN's største uddannelsesområde, det pædagogiske, har et fald i ansøgere på 9 pct. Bag det tal gemmer sig en nedgang på 28 pct. på læreruddannelsen, pædagoguddannelsen er status quo og kan ikke optage flere, mens uddannelsen til natur- og kulturformidler efter sommerferien byder velkommen til 62 studerende mod 27 sidste år.

En stor del af fremgangen står UCN's internationale uddannelser for. Med en vækst på 38 pct. i forhold til sidste år kan rektor Niels Horsted se frem til en studiestart med tæt på 500 udenlandske studerende. Den store stigning vækker begejstring, men giver også anledning til en vis bekymring, fortæller Niels Horsted.

- Det er fantastisk med endnu en stigning på det internationale område, men vi er ved at nå toppen af, hvad vi kan klare. Her tænker jeg ikke på vores uddannelser, men mere Aalborg som studieby i forhold til at kunne tilbyde de udenlandske studerende attraktive boligmuligheder og studiejobs. I den forbindelse vil vi gerne sidestilles med universiteterne, så vi ligesom dem har mulighed for at etablere kollegier. Det er i sidste ende op til staten, men som det er i dag, begrænser det os i forhold til at skabe gode og nødvendige rammer for vores internationale studerende.

Det er primært de tekniske og merkantile erhvervsakademiuddannelser, som trækker mange udenlandske studerende til Aalborg.

Forsiden lige nu