LIGE NU:

Energi til ferieboligen

Optimér din feriebolig med vedvarende energi, så kan du både spare penge og gøre miljøet en tjeneste.

Løkken Hallen er torsdag og fredag i Kr. Himmelfarts ferien fuldt optaget af energiinteressede sommerhusejere. Der er nemlig messe under temaet "Fremtidens Feriebolig". Her har Hjørring Kommune og Jammerbugt Kommune arrangeret en stor energimesse, for at få sommerhusejerne til at tænke på de vedvarende energikilder.

- De private sommerhusejere kan både spare penge, hjælpe miljøet og samtidig forøge værdien på deres bolig, siger projektleder Lisbeth Eeg fra Hjørring Kommune.

De fleste stande til udstilling er bookede af energiudbyderne selv. Men rådgivningsfirmaet Energihuset A/S har også sneget sig ind. Her kan de vurdere det enkelte sommerhus og se hvad der kan betale sig.

- Prisen på el er steget, så det er smart at tænke i vedvarende energikilder, hvis man vil spare penge i fremtiden, siger arkitekt og rådgiver Tina Laursen fra Energihuset A/S.

Jørgen og Lene Nielsen fra Aarhus har også fundet vej til messen. De har et sommerhus syd for Løkken, hvor de allerede har foretaget flere tiltag med vedvarende energi. Men de er stadig på jagt efter mere.

- Det er i første omgang for at spare penge. Men også for at hjælpe miljøet, siger Jørgen Nielsen.

Ægteparret gik fra messen uden at købe noget, men med masser af nye tanker og foldere.

- De solfangere, der kan skaffe varmt vand og el ud af sollys er rigtigt interessante. Men vi er pensionister, så vi har ikke lige 25.000 kroner til det pt., siger Jørgen Nielsen til TV2/Nord.

Messen foregår torsdag og fredag fra klokken 10 til 17 i Løkken Hallen og er gratis.