LIGE NU:

Enhedslisten protesterer mod indkøbspolitik

Økonomisk besparelse kan ikke gøre det ud for de negative konsekvenser i Aalborg Kommunes lokalsamfund.

TV2/Nord kunne søndag fortælle, at de små købmænd i Aalborg og Brønderslev Kommuner føler sig solgt efter at de to kommuner er gået sammen i en stordriftsaftale.

Den betyder, at skoler, fritidsordninger og andre institutioner i de to kommuner ikke længere må handle lokalt, men skal købe ind i den store indkøbscentral, kommunerne indgår aftale med.

- I yderste konsekvens må vi lukke, og ellers kommer vi til at fyre folk. Jeg forstår det ikke. I ti år har kommunen handlet med os uden problemer. Vi kan konkurrere på pris, levering og korrekt opbevaring og transport af fødevarerne, siger Benjamin Andersen, Sparkøbmand i Farstrup.

Nu bakkes Benajmin Andersen og de andre små købmænd op af nyvalgte Per Clausen fra Enhedslisten.

- Det er muligt, der kan spares penge ved at centralisere indkøbene, men herover for skal stilles de negative konsekvenser for de små bysamfund, der risikerer at miste endnu flere butikker og livskraft og de udgifter, der er forbundet med at koordinere og centralisere alle indkøb, siger Per Clausen.

- Skoler og institutioner i små bysamfund skal understøtte udvikling og beskæftigelse i disse områder. Derfor er det helt forkert at forhindre de lokale institutioner og skoler i at købe ind i de små lokale butikker, som Aalborg Kommune nu gør, fortsætter han.

Også Venstre er gået ind i sagen, og Tina French sagde søndag til TV2/Nord, at der må kunne findes en løsning, der tilgodeser alle parter.