Foto: TV2/Nord

Er du en af de 800.000 danskere der drikker for meget?

I Nordjylland LIVE sætter vi i aften fokus på alkoholisme. Her kan du blive klogere på en sygdom, som hele 160.000 danskere lider af.

De fleste danskere kan godt lide et godt glas rødvin og en fyraftensøl om fredagen. Men for rigtig mange danskere udvikler forbruget af alkohol sig til et lidt for godt venskab.

I aften kommer Jan Sønderkjær Hansen i Nordjylland LIVE-studiet, hvor han fortæller sin historie om et langt forhold til alkoholen.

- Jeg har været elektriker i rigtig mange år, og til sidst kunne jeg godt mærke, at det gik ned af bakke. Det var svært at passe mit arbejde, siger Jan Sønderkjær Hansen om sit alkoholforbrug.

I dag har Jan Sønderkjær Hansen været fri for alkohol i 22 år, og han har startet Nordjysk Alkoholrådgivning, hvor han rådgiver andre om deres deres forhold til alkohol.

I følge Sundhedsstyrelsen så drikker omkring 860.000 danskere mere end anbefalet, mens hele 160.000 danskere er direkte afhængig af alkohol.

Er du i tvivl om dit eget eller en bekendts alkoholforbrug, så kan du via dette link fra Dansk Misbrugs Behandling tage en test og bliver meget klogere - http://bit.ly/1EkUxq4