Der er masser af såkaldte fremmedlegemer i den knuste beton som Aalborg Kommune har lagt ud på stierne i Østerådalen. Foto: Per Frank Paulsen.

Erkender fejl i sag om byggeaffald

Aalborg Kommune har fejlet i sagen om det byggeaffald, der er blevet spredt på stisystemet i Østerådalen. Det indrømmer teknik-og miljørådmand Mariann Nørgaard (Venstre) i dag.

Indrømmelsen kommer efter TV2/NORD de seneste tre dage har omtalt sagen.

- Byggeaffaldet hører ikke hjemme i Østerådalen. Der er sket en fejl, det erkender jeg blankt, siger teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard (Venstre) til TV2/NORD.

På mindre end 10 minutter har TV2/NORD nemt kunne indsamle både glasskår, søm, plassticstumper og andre fremmedlegemer i den knuste beton som Aalborg Kommune har kørt ud på stierne i den fredede Østerådalen.

Danmarks Naturfredningsforening mener det er ulovligt, og mange brugere af Østerådalen har de seneste dage på TV2/NORD givet udtryk for deres vrede.

- Jeg kan godt forstå borgerne. Vi har lagt knust beton ud, uden at undersøge om der var affaldsprodukter i det. Forvaltningen vil nu lave en miljøvurdering, og så må vi se om byggeaffaldet skal fjernes, siger rådmanden.

Se TV2/NORD fredag kl. 19.30.