Esbjerg og AaB deler i tam bundkamp

Esbjerg og AaB spillede 0-0 i en chancefattig bundkamp. Dermed ser det sort ud for Esbjerg.

Esbjerg var det bedste hold i kampen mod AaB, der endte uden mål. Dermed ligger vestjyderne stadig sidst i tabellen, hvor de med tre spillerunder tilbage har tre point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

AaB viste ikke meget i kampen og virkede som et hold, der gik efter det ene point, de havde fra kampens start.

Esbjerg kom derimod ud til kampen med stor optimisme efter sidste weekends vigtige sejr over FC Nordsjælland og viste god energi i det meste af kampen. Allerede i kampens første minut var Jeppe Mehl tæt på en scoring, og kort efter headede Nicolai Høgh tæt over mål.

AaB virkede overrumplet over Esbjergs aggressivitet og havde svært ved at finde rytmen i deres eget spil, hvor Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen i perioder løb meget forgæves.

Bortset fra en periode halvvejs i første halvleg, så havde AaB'erne primært travlt med at forsvare sig.

Kampens største chance faldt midt i anden halvleg, da Mikkel Vendelbo trykkede af fra distancen. Bolden prellede af på stolpen, hvorefter en stærkt spillende AaB-målmand Karim Zaza fik fat i returen.

Afslutningen på kampen blev et fortsat pres fra hjemmeholdet mod AaB-målet, men udeholdets forsvar stod stærkt, og derfor endte det uden scoring i en kamp med få åbne målchancer.

Dermed tager AaB et skridt længere væk fra nedrykningsstregen, mens Esbjerg efter sejre til flere af de øvrige nedrykningskandidater nu ser ud til at få det svært i kampen for redning i Superligaen.