Et år efter drab: Aalborg Kommune har gjort for lidt, mener unge

For et år siden gav unge i Aalborg 71 bud på, hvordan sikkerheden i nattelivet kunne gøres bedre. Men et år efter, er hovedproblemet stadig ikke løst.

- For lidt og for langsomt.

Sådan lyder kritikken fra én af de unge, som Aalborg Kommune spurgte til råds for at styrke sikkerheden i byens natteliv. 

Lene Pedersen færdes dagligt på Vesterbro i Aalborg, hvor hun både arbejder og bor. Hun har svært ved at få øje på, at det er blevet mere sikkert at færdes som ung i Aalborgs natteliv.

Kommunen inviterede flere repræsentanter fra blandt andet byens uddannelsesinstitutioner til et møde i Studenterhuset i marts 2022 efter en tragisk weekend for præcist et år siden, hvor Mie Skadhauge Stevn forsvandt og senere blev fundet død, og hvor Oliver Ibæk Lund faldt i havnen og druknede.

De unge afleverede i alt 71 bud på, hvordan sikkerheden i nattelivet kunne gøres bedre, men her et år efter, er hovedproblemet stadig ikke løst.

- Jeg oplever ofte, at der står unge mennesker og venter på en bus på Vesterbro i Aalborg, og har også selv prøvet at stå og vente et mørkt og utrygt sted og vente på en bus. Det er altså virkelig ikke særlig rart. Det føles ikke sikkert, når man skal hjem fra byen, og derfor efterlyste jeg bl.a. flere natbusser og et ordentligt sted at stå og vente – og det venter jeg stadig på, siger Lene Pedersen, der for et år siden var næstforperson i UCN’s Studenteråd.

Ikke økonomi til flere busser

Aalborg Kommune synes selv, at de er kommet langt med de unges forslag til at gøre byen mere sikker om natten, selv om Rådmand for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein (S) erkender, at ikke alle mål er nået.

- Vi arbejder lige nu på tre spor. Et forebyggelsessporet, et sikkerhedsspor og så et spor om restaurationsbranchen. Det handler for eksempel om at gøre op med den drukkultur, som vi kender fra nattelivet. 

- Og så har vi også gjort en indsats for, at de unge tager ansvar for at hjælpe hinanden med at komme sikkert hjem. Der er desværre ikke økonomi til at sætte flere natbusser ind lige nu, og vi afventer at Plusbusserne får lavet en ny tracé, så vi kan etablere et sted, hvor de unge kan stå og vente på at blive transporteret hjem, siger Nuuradiin S. Hussein.

For mange står alene

Aalborg Kommune nævner flere kampagner, men også fysiske forbedringer, som for eksempel flere termiske kameraer langs havnefronten, der skal forhindre flere drukneulykker. Natteravnene har også fået et fast opholdssted i midtbyen. Men Lene Pedersen synes alligevel ikke at kommune har bestået opgaven.

- Jeg synes, det er irriterende der skal gå så lang tid før de store tiltag bliver gennemført. Der er alt for mange, der står alene og venter på busserne, når de skal hjem. Så hvis jeg skal vurdere Aalborg Kommunes samlede indsats det seneste år, vil jeg sige, at det er skidt. Det går meget for langsomt, siger Lene Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland