LIGE NU:

EU-valgkamp skudt i gang

Klokken 12 lørdag blev valgkampen frem mod europaparlamentsvalget d. 26. maj officielt startet, da valgplakater blev hængt op.

I 2014 var det kun 56 procent af danskerne der stemte til europaparlamentsvalget.

I dag blev endnu en valgkamp så skudt i gang.

Og det måske meget symbolsk i snevejr i Aalborg.

- Klimakampen er jo virkelig den vi skal tage i Europa, det nytter jo ikke at Tyskland gør et eller andet, og at Danmark så gør noget andet, siger kandidat til europaparlamentet for SF, Allan Norré Pedersen, til TV2 Nord.

VIDEO: Masser af plakater blev i dag hængt op i Aalborg. 

Også på gågaden i Aalborg påpeger flere forbipasserende, at netop klima er noget som er vigtigt i forhold til EU.

- Det er jo ikke bare en ting for Danmark eller England, det er et globalt problem, forklarer Annika Holmes fra Thisted til TV2 Nord.  

- Min generation har nok tænkt for lidt på det med klimaet, men vores børns og børnebørns generation de presser os bagfra. De kan ikke bare vente på at nogen vågner op og gør et eller andet, fortæller Hans Peter Hansen fra Klarup til TV2 Nord. 

EU har større påvirkning på vores hverdag end vi måske lige går rundt og tror. 

Særligt lovgivning inden for områder som energi, fødevarer, beskæftigelse og sociale forhold finder er præget af forordninger og direktiver fra Bruxelles og Strasbourg. 

- Vi kan tage vores mobiltelefon, som vi alle har liggende i lommen. Det blev indført for ret nylig, at man ikke betale ekstra, når man rejser rundt i Europa. Det er noget de har siddet og arbejdet med i europaparlamentet i forhold til at få roamingafgifter væk, fortæller Allan Norré Pedersen. 

Søndag d. 26. maj skal der stemmes til Europaparlamentet, et valg som historisk set har haft svært ved af fange danskernes interesse. I dag blev kampen om hvilke 14 politikere der fremover skal repræsentere Danmark i Bruxelles og Strasbourg officielt skudt i gang.