Udvalgte elever får lov at møde på skolen - det gælder 3.g´erne på hhx og htx samt 2. års elever på EUX Business. Foto: Henning Bagger / Scanpix (Arkivfoto)

EUC Nord gør klar til at åbne for kommende studenter

Udvalgte elever får lov at møde på skolen - det gælder 3.g´erne på hhx og htx samt 2. års elever på EUX Business.

På EUC Nord har man haft helt lukket ned siden corona-krisen lukkede Danmark den 11. marts, men nu er skolen klar til at åbne for de elever, der skal afslutte deres uddannelse inden sommerferien.

Det gælder 3.g’erne på hhx og htx samt 2. års-elever på EUX Business. Skolen åbner for dem den  20. april, men det er endnu usikkert, hvordan undervisningen kommer til at forløbe.

Rektor Karsten Asmussen og lærergruppen arbejder intensivt på at få det hele til at gå op. Meldingen fra dem er, at det er væsentligt mere kompliceret at åbne en skole, end at lukke den ned.

Karsten Asmussen understreger dog, at man har helt styr på at få afsluttet elevernes uddannelse ordentligt, og man følger Sundhedsstyrelsen retningslinjer. 
Sundhedsstyrelsen har udsendt en meget langt instruks, der sætter nogle rammer for åbningen af skolen. Bl.a. skal der gøres rent to gange om dagen på de udsatte områder.

Borde og stole i undervisningslokaler skal afsprittes efter hver time. Desuden skal eleverne overholde de retningslinjer for god adfærd, som vi alle har fulgt – afstand til andre, god håndhygiejne og host/nys i eget ærme. Selve undervisningen vil foregå i udvalgte lokaler og der arbejdes på en opdeling af klasserne for at undgå for store forsamlinger.