Få batteriet skiftet i Sæby

Foto: Shai Epstein, Better Place

I løbet af de næste par måneder bygger firmaet Better Place en batteriskiftestation til elbiler.

Batteriskiftestationen bliver opført ved trafikcenteret syd for Sæby og vil gøre det muligt for elbilister at skifte batteri på elbilen lige så let som at fylde benzintanken på en almindelig bil, fortæller Better Place i en pressemeddelelse.
 
Den korte rækkevidde har traditionelt været en barriere for elbilen, men med et net af ladestandere og batteriskiftestationer, der allerede sidst på året kommer til at dække størstedelen af Danmark, bliver det nu muligt at vælge elbilen uden at bekymre sig om batteriets rækkevidde og samtidig spare op til 20 procent på totalomkostningerne i bilbudgettet.

Stationen bliver opført over de næste måneder og kan på under fem minutter forsyne bilisten med et fuldt opladet batteri, mens føreren bliver siddende i bilen. I løbet af 2011 og ind i 2012 bygger Better Place sin landsdækkende infrastruktur af batteriskiftestationer og ladestandere.

- Batteriskiftestationen syd for Sæby er bogstaveligt talt en afgørende position i vores ambition om, at det skal være muligt at køre fra Gedser til Skagen inden for det næste år. Med batteriskiftestationen i det nordlige Jylland giver vi nu endnu flere muligheden for at køre bedre, billigt og bæredygtigt til fordel for både klima og nærmiljø, lyder det fra Susanne Tolstrup, kommunikationsdirektør i Better Place Danmark.

Forsiden lige nu