LIGE NU:

Få overblikket: AaB kan møde disse fodboldkæmper

AaB har gode chancer for avancement, når de i aften spiller sidste kamp i Europa League-gruppespillet.

AaB er garanteret avancement fra Europa League-gruppespillet, hvis de i aften besejrer portugiserne fra Rio Ave, der allerede nu ved, at de ender sidst i gruppen. Men mindre kan også gøre det, og der er heldigvis flere scenarier, der sender AaB videre, end scenarier, der sender dem ud.

Hvis AaB spiller uafgjort eller taber i Portugal er de nemlig stadig videre, hvis Steaua Bukarest ikke vinder. Hvis AaB spiller uafgjort og Steaua vinder, vil der være pointlighed på andenpladsen i gruppen, men på grund af 6-0-blamagen i AaB's første kamp mod netop Steaua vil den resultaterne klubberne imellem sende AaB ud i kulden. I alt er der syv scenarier, der sender AaB videre, og kun to, der giver Steaua billetten til 1/16-delsfinalerne.

Og NÅR det så lykkes nordjyderne at komme videre, er der 31 mulige modstandere. En del findes først i aften, men allerede nu er 22 klubber klar. Fra Champions League-gruppespillet ankommer Olympiacos fra Grækenland, Liverpool fra England, Zenit Skt. Petersburg fra Rusland, Anderlecht fra Belgien, AS Roma fra Italien, Ajax Amsterdam fra Holland, Sporting Lissabon fra Portugal og Athletic Bilbao fra Spanien.

Halvdelen af disse hold vil sammen med de 12 gruppevindere være seedede i lodtrækningen, så de ikke kan møde hinanden. Den favorable situation kan AaB komme i, hvis det bliver til en sejr til både nordjyderne og Steaua Bukarest, der møder den nuværende etter i gruppen Dynamo Kiev. I det tilfælde vil AaB's interne målscore mod ukrainerne sende AaB videre som bedste hold.

Fem af de 12 gruppevindere er med sikkerhed fundet. Red Bull Salzburg som Thomas Augustinussen spillede for mellem 2009 og 2011 er det ene. De får følgeskab af Dinamo Moskva, Inter, Everton og Fiorentina.

De øvrige hold, der er sikre på at gå videre er: Tottenham, Besiktas, Feyenoord, Napoli, Dynamo Kiev, Legia Warsawa, Trabzonspor, Celtic og PSV Eindhoven.

AaB's skæbne afgøres i aften fra klokken 21.05.