Seneste nyt:

Facebook-gruppe raser over ministerens svar

I facebook gruppen "støttegruppe for Im og hendes mor" går bølgerne højt, efter at justitsminister Morten Bødskov (S) i eftermiddag meldte ud, at han ikke kan redde familien fra hjemsendelse.

Sagen om Im og hendes mor, som står til at blive hjemsendt til Thailand på søndag, vækker følelser blandt nordjyderne.

Omkring 4500 mennesker er medlem af en støttegruppe på facebook, og her kom reaktionen prompte, da justitsministeren i et svar til TV2/Nord kaldte sagen "ulykkelig", men samtidig afviste at kunne gøre noget for at forhindre hjemsendelsen.

- Wauw - han er da et ynkeligt menneske; han kan ikke gøre noget nu, men vil se på det fremadrettet, så det ikke rammer andre??? Det er da til grin, det er NU, vi har brug for, han gør noget, skriver Pernille Viese.

Og hun er langt fra den eneste, der forholder sig skeptisk til udmeldingen om, at ministeren ikke kan nå at gøre noget ved sagen, som TV2/Nord første gang omtalte den 7. december 2012.

- Hvis ikke justitsministeren har midler til at handle i en sag, hvorfor er han så udnævnt til øverste ansvarlige for justits med landets love og regler? Kan han se, at der er love, der er inhumane, så må han som minimum kunne lave udsættelse af udvisning til de regler, han selv mener har fejlet, kan ændres, skriver Helle Skøttrup.

Blandt de mange kommentarer til nyheden er der også opfordringer til at begynde kampen for at få mor og datter hjem til Danmark igen, efter de bliver sendt til Thailand.

- Tåbeligt at ingen vil/kan gøre noget. Som det ser ud nu, må vi arbejde på, at familien kommer hjem til Danmark så hurtigt som muligt. Her kan vi også støtte økonomisk - hvis der er behov - jeg er med, skriver Jørn Rytter.