Seneste nyt:

Fælles turismeplan: Nordjylland vil have flere turister

En fælles turismeudviklingsplan for Danmarks vestkyst er netop offentliggjort. Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner er med i arbejdet, der skal gøre vestkysten til en førende turistdestination.

Der skal flere turister til Nordjylland, og det skal ske ved et samarbejde, der skal gøre Vestkysten til en førende kystdestination i hele Nordeuropa. Det er flere nordjyske kommuner, der sammen med erhvervsministeriet har lavet en ny turismeplan for Vestkysten. Naturen skal være hovedattraktion, men det koblet med nogle stærke feriebyer, skal få turisterne til at flokkes om de nordjyske kyster.

- I Frederikshavn Kommune er det et specifik mål at få flere gæster, og Skagen er vores vækstmotor og vores topbrand, som kan løfte turismen i hele området. Vi vil dyrke de særlige interesser for kultur og livsnyderkonceptet gennem nye oplevelsesmuligheder og produktudvikling. Og så vil vi fokusere på at skabe mere helårsturisme, blandt andet gennem gode hoteller og i målgruppen af folk, der tager på kortere ferier, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Nye indsatsområder:

Den fælles vision er, at Vestkysten allerede i 2025 er blandt Nordeuropas førende kystdestinationer og en drivkraft for vækst i turismen i hele Danmark. Konkret er målet at hæve antallet af overnatninger på Vestkysten med 3,3% om året. Tilsvarende skal omsætningen øges med 4% årligt.

- Vi tror på, det kan lade sig gøre at få flere turister til Danmark. Vi skal have flere overnatningsmuligheder, nogle flere miljø- og familieoplevelser. Fordi vi har rigtig meget at tilbyde i Danmark. Smuk natur, gode bademuligheder og masser af kultur, men vi har kapacitetsproblemer, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

quote Med den nye udviklingsplan står vi med en reel nyskabelse. Aldrig tidligere har alle kystkommuner i den grad haft fokus på at løfte Vestkysten i samlet flok. Alle har bidraget til planen, og alle kan derfor se sig selv i den

Ulla Vestergaard, borgmester

Den vilde og uberørte natur langs Vestkysten skal være et trækplaster. Bevarelsen og beskyttelsen af naturen er derfor et vigtigt omdrejningspunkt. Fri adgang til de storslåede landskaber skal sammen med autentiske bymiljøer, levende byliv og kulturoplevelser danne rammerne om en moderne dansk kystferie.

- Med den nye udviklingsplan står vi med en reel nyskabelse. Aldrig tidligere har alle kystkommuner i den grad haft fokus på at løfte Vestkysten i samlet flok. Alle har bidraget til planen, og alle kan derfor se sig selv i den. Det giver et fantastisk afsæt for at styrke en turismeudvikling, baseret på planens mange anbefalinger. Det kræver også meget af os selv, og der er vi i Thisted begunstiget med en fantastisk natur, ligesom vi har utroligt mange lokale fødevareproducenter, som fortæller den gode historie om Thy og om hele Vestkysten, siger Ulla Vestergaard, borgmester, Thisted Kommune.

Det er 11 jysker kommuner, der sammen med de tre jyske regioner står bag planen. Udover det er Real Dania og Dansk Kyst- og Naturturisme en del af projektet. 

Den jyske vestkyst er et af Danmarks mest populære turistområder - med et stort potentiale. Derfor er 11 kystkommuner og tre regioner nu gået sammen om at lave en  udviklingsplan for området.

 


Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden