LIGE NU:

Færge revet løs

Det kraftige blæsevejr kan mærkes i Frederikshavn. Færgen Vesborg rev sig tirsdag eftermiddag delvis løs, mens den lå til kaj i Frederikshavn. To slæbebåde kæmper med at få styr på færgen.

Det oplyser kanalfrederikshavn.dk. Vesborg blev i november solgt til Færgeselskabet Læsø K/S. Den tidligere Samsø-færge har siden ligget i Frederikshavn, hvor den skal renoveres.

Tirsdag eftermiddag bemærkede en forbipasserende, at færgen nærmest lå midt i bassinet. De bageste fortøjninger kunne åbenbart ikke holde til det kraftige blæsevejr - der er målt en vindhastighed på 23,8 m/s.

Havnevagten blev kontaktet, og to slæbebåde kæmper altså med at få styr på Vesborg, som på et tidspunkt stødte ind i en nærliggende skib, som ligger til ophugning. Det gav et stort brag, som mange i området kunne høre.

Vesborg blev bygget i 1995 på Ørskov Christensens Stålskibsværft. Der er plads til 440 passagerer og 74 personbiler på den 53,80 meter lange færge.

Der var tilsyneladende ingen mennesker ombord på Vesborg, da den rev sig løs, og der er stadig ikke lys i kommandobroen.