LIGE NU:

Færgepriserne til en række danske øer falder

Folketinget har i dag enstemmigt vedtaget en lov, der vil give markant lavere færgetakster for biler og passagerer til 30 øer.

Fremover skal passagerer og bilister have færre penge op af lommen, når færgen til en række øer skal betales om foråret og om efteråret. Det har Folketinget i dag sikret ved at stemme ja til en lov om at sænke færgetaksterne.

Den nye ordning er målrettet den turistmæssige lavsæson, hvor der er det største potentiale for at øge turismen på øerne. Med loven er der taget et skridt i retning af et såkaldt landevejsprincip. Ved et landevejsprincip forstås, at billetprisen for at sejle med en færge svarer til omkostningen ved at køre en tilsvarende strækning på landevej.

Færgepriserne falder efter sommerferien til en række danske øer. 
Færgepriserne falder efter sommerferien til en række danske øer. 
Foto: Per Frank Paulsen

 Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

- Jeg glæder mig over, at et enigt Folketing har bakket op om at give billigere færgebilletter for biler og passagerer til øerne. Det har længe stået på øernes ønskeseddel. Den nye ordning betyder, at turistsæsonen kan udvides, og det er med til at skabe vækst på øerne. 

Den nye ordning omfatter følgende øer: Læsø, Samsø, Fanø, Ærø, Sejerø, Nekselø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, Baagø, Avernakø, Lyø, Bjørnø, Birkholm, Strynø, Drejø, Skarø, Hjortø, Aarø, Barsø, Endelave, Hjarnø, Venø, Anholt, Tunø, Fur og Egholm.

Ordningen træder i kraft efter sommerferien. 

Fakta