LIGE NU:

Færre biler på vejene under nedlukningen

Selvom der endnu ikke foreligger præcise tal, tyder alt på, at den nordjyske morgentrafik bærer stort præg af nedlunkningen i syv nordjyske kommuner.

Mange os er vant til kø og tæt trafik, når vi mandag morgen kører på arbejde. Men denne mandag er situationen i den nordjyske morgentrafik noget anderledes.

- Vi har endnu ikke alle tallene på plads, men jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at det trafikmæssigt er en noget mere stille mandag, end vi ser normalt, siger Niels Moltved fra Vejdirektoratet.

quote Hvis man f.eks. ser på Limfjordstunnellen, er der godt nok ikke meget trafik af en mandag morgen at være

- Poul Fastergaard, Vagtchef, Nordjyllands Politi

Det er både i nord og sydgående retning på motorvejene, og inde i byerne, at trafikken langt fra ser ud som den plejer. For med nedlukningen af syv nordjyske kommuner, er der langt færre som har behov for at pendle.

Også hos Nordjyllands Politi har vagtchef Poul Fastergaard lagt mærke til de stille veje.

- Hvis man f.eks. ser på Limfjordstunnellen, er der godt nok ikke meget trafik af en mandag morgen at være, siger vagtchefen.

Det er Thisted, Vesthimmerland, Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring, Frederikshavn og Læsø Kommune, som er underlagt restriktionerne om de lukkede kommunegrænser.