02:07

Foto: Trine Ladekarl

1 af 2

Færre knoglebrud

Mariagerfjord Kommune har nedbragt antallet af ældre, der falder og får knoglebrud. Og det endda med meget enkle og simple metoder.

En simpel kostændring er bare ét eksempel på, hvor enkelt det har været for Mariagerfjord Kommune at nedbringe antallet af ældre med knoglebrud med 38 procent på et enkelt år.

Og selvom det lyder meget enkelt, så er det ofte lette og simple løsninger, der gør, at de ældre kan undgå at falde.

- Det er da fantastisk, at du kan løse store problmer med små simple midler, det er også derfor, at det er virksomt. Alle borgere kan jo være med, siger Birgitte Nissen, der er områdeleder i Mariagerfjord Kommune.

Chresten Degn Jensen er en af de borgere, der er faldet, og han brækkede lårbenet i faldet. Efter en samtale med en såkaldt faldudredder, fandt de sammen ud af, at det skyldtes, at Chresten Degn Jensen ikke fik nok at spise i hverdagen. Det resulterede i at hjemmeplejen sørgede for, at han fik noget at spise, og siden da er han ikke faldet.

- Uden den hjælp jeg har fået og får, så tror jeg, at det ville være en meget, meget, meget kedelig tilværelse, jeg ville have haft. Men det er den ikke i dag, siger Chresten Degn Jensen.