SENESTE NYT:

Færre nordjyder er klar til at pakke kufferten

Selv hvis Udenrigsministeriet åbnede op for rejser i hele verden, ville kun hver tredje dansker rejse til udlandet.  Blandt nordjyder er det tal væsentligt lavere, nemlig 26 procent. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har gennemført for Tryg Forsikring.

Flere flyselskaber genåbner nu ruter fra Danmark med kurs mod varmere himmelstrøg. Billetter bliver solgt, og forsikringen dækker til en vis grad. Men hvor mange danskere vil egentlig trodse myndighederne og rejse til et land, som Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til? Sandsynligvis ikke ret mange. Ifølge en ny undersøgelse vil blot et mindretal af danskerne nemlig rejse i sommer.

Den restriktive rejsevejledning har givet anledning til debat, ikke mindst i rejsebranchen, der lider under et faldende salg. Og nu genåbner en række flyselskaber deres ruter fra Danmark til destinationer såsom Milano, Nice, Athen og Malaga m.fl.

Alligevel er det de færreste danskere, der ville rejse til udlandet på sommerferie, hvis Udenrigsministeriet havde lempet mere på restriktionerne, nemlig hver tredje, mens otte procent af de adspurgte ikke ved, om de vil rejse eller ej. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har gennemført for Tryg Forsikring.

Blandt de destinationer, som danskerne ville undlade at rejse til i sommer på grund af corona-pandemien, ligger Kina helt i top med 41 procent af de adspurgte.

Men også nogle af danskernes foretrukne turistdestinationer bliver fravalgt. Således svarer henholdsvis 39 procent og 38 procent af danskerne, at de ville undlade at rejse til USA og Italien. På fjerdepladsen kommer Spanien med 32 procent, og på femtepladsen ligger Sydamerika med 30 procent.

Til gengæld er det kun cirka hver tiende dansker, der ville undlade at rejse til Tyskland og Norge i sommer på grund af corona-pandemien.

Nogle trodser rejsevejledningen

Selvom corona-virussen altså har lagt en dæmper på danskernes rejselyst, så findes der danskere, som er villige til at trodse Udenrigsministeriets rejsevejledning og rejse til lande, som myndighederne fraråder ikke-nødvendige rejser til, dvs. lande i den orange zone.

- De fleste kundehenvendelser handler stadig om afbestillinger, men vi bliver også kontaktet af kunder, som spørger ind til, hvordan rejseforsikringen dækker, hvis de rejser til et land i den orange zone. Dem anbefaler vi, at de til enhver tid følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, ikke mindst af hensyn til risikoen for smittespredning. Desuden er der visse begrænsninger på rejseforsikringens dækning i den orange zone, fortæller Janus Rasmussen, produktansvarlig for rejseforsikringen hos Tryg, og understreger, at der kan være forskel på, hvordan de enkelte forsikringsselskabers rejseforsikring dækker i den orange zone.

Trygs rejseforsikring dækker ikke sygdom, der er relateret til Covid19, eller hændelser, der sker som følge af pandemien.

Sidst men ikke mindst gør han opmærksom på, at de danske myndigheder opfordrer til 14 dages karantæne efter hjemkomst fra den orange zone, hvilket for nogle danskere vil kræve ekstra feriedage.

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

Hjertestarterdag

Arrangementer i hele Nordjylland: Hjertestarterdag skal minde nordjyderne om, hvordan man redder liv

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Til forsiden

Til forsiden