Falck: Få fjernet sneen

01:32

1 af 2

Risiko for gentagelse af sidste vinters sammenstyrtninger af tage får nu Falck til at advare. Få fjernet sneen, inden det er for sent, siger de.

 

Brian Sørensen fra Dronninglund oplevede sidste vinter et sandt mareridt for enhver gårdejer. Taget på en af hans gårde kollapsede under vægten af den tunge sne. Det har fået ham til at være ekstra påpasselig i år.

-Vi var rigtig, rigtig heldige sidste år. Vi havde så stort et tag, der styrtede sammen, men der var ingen mennesker, der kom til skade. Det var også kun begrænset, hvad det gik ud over vores dyr. Det sidder i os endnu, og det skal vi ikke prøve én gang mere, siger han til TV2/Nord

I morgen kommer temperaturen over 0 grader, så Falck opfordrer til at få fjernet sneen.  For når den løse sne bliver til tøsne, kommer den til at veje dobbelt så meget.

-Vi så jo sidste år, og det kom nok bag på mange af os, hvor meget sneen vejer på tagene. Det skal man være opmærksom på og få det skrabet ned så hurtigt som muligt, siger stationsleder Peder Mejlvang fra Falck i Dronninglund.

Får man ikke fjernet sneen, kan det ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension blive en dyr fornøjelse. Det er nemlig gårdejeren selv, der har ansvaret. Blandt andet det har fået Brian Sørensen til at tegne et abonnement hos sit forsikringsselskab. Her kan han ringe efter assistance, hvis han vurderer, at snemængderne er for store

-Det er godt at have en tommestok i lommen. Hvis man kan se, at der er nogle steder, hvor vi nærmer os 30 cm, så ringer vi hellere en gang for meget end for lidt, siger han.

Forsiden lige nu