Falck lukker alle lyntestcentre i Danmark

Falck har tabt en udbudsrunde om at levere lyntest til danskerne, og derfor lukker alle lyntestcentre, der i dag er drevet af Falck, den 1. februar.

Den 1. februar vil alle lyntestcentre, drevet af Falck, lukke. Det sker, fordi Falck har tabt en nylig udbudsrunde om, hvem der skal levere lyntest til danskerne på statens regning. Det fortæller Kjeld Brogaard til TV2 Nord. Han er regionsdirektør hos Falck i Region Nordjylland. 

- Jeg er da træt af, vi ikke vandt denne udbudsrunde. Det er en utrolig vigtig opgave, som vi gerne vil bidrage til, så derfor er jeg skuffet over, vi ikke skal være med til den del, siger Kjeld Brogaard.

De nye udbydere er Carelink og SOS International, og de vil have testcentre klar fra den første februar. Derfor lukker Falcks testcentre som i Nordjylland ligger fire steder, nemlig i Thisted, Hjørring, Hobro og Aalborg.

- Der var nogle lavere bud fra andre virksomheder, så vi tabte den udbudsrunde. Det er jo helt fair, siger Kjeld Brogaard, og fortsætter:

- Selvfølgelig skal man benytte det billigste tilbud. 

Farvel til 140 ansatte

Falck har ved siden af opgaven med at drive lyntestcentrerne også en aftale med regionerne om at køre ud til virksomheder og teste efter aftale med regionen. Der er stadig 300 opgaver af denne type for Falck i resten i januar, og Kjeld Brogaard meddeler, at de vil blive løst, inden den nuværende aftale stopper. 


Da Falck begyndte at tilbyde lyntest til private, skulle man i starten selv betale for en prøve som borger. Men hurtigt gik det offentlige ind og betalte prisen, således lyntest blev gratis for alle. Og til at pode de mange danskere, der benyttede sig af lyntest, blev der ansat 140 nye ansatte i Falck. Ansatte der hele tiden har vidst, at deres job afhang af aftalen med det offentlige om at være lyntestleverandør. Derfor skal de se sig om efter et andet arbejde i den nærmeste fremtid. Det meddeler Kjeld Brogaard til TV2 Nord. 

- 90 procent af de podninger vi laver bliver betalt af det offentlige system. Så vi kan ikke beholde alle de mange medarbejdere, når vi kommer til at skulle pode så mange færre i fremtiden, siger han. 

- Det er en opgave, der skifter hænder efter et udbud. Jeg er sikker på, de næste virksomheder kan varetage opgaven, for ellers havde de vel ikke budt på den. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carelink eller SOS International til denne artikel. 



Seneste nyt

fra Nordjylland