LIGE NU:

Falck overbyder læger

En læge fra Frederikshavn søger forgæves en vikar til sin praksis, men han kan ikke hamle op med de lønninger, Falck Helathcare tilbyder i Region Nordjyllands klinikker.

Lars Skovfoged har været praktiseende læge i Frederikshavn i 25 år, men for nylig måtte han sige farvel til 500 af sine patienter gennem flere år. Efter at hans kollega gik på efterløn, har han ledt efter en vikar, men forgæves, og derfor kan han ikke længere tage sig af alle patienterne.

Og Lars Skovfoged er sikker på, at årsagen til den forgæves søgen er at han ikke kan tilbyde en høj nok løn. Han kan simpelthen ikke konkurrere med det tilbud, som Falck Healthcare giver til læger, der vil arbejde i den klinik, firmaet skal drive for Region Nordjylland i Hurup.

- Jeg har selv fået et tilbud fra dem, og så vidt jeg er oplyst giver de mindst 86.000 kroner om måneden. Hvis jeg skulle betale det til en vikar, kunne det slet ikke løbe rundt. Jeg ved simpelthen ikke, hvor jeg skal finde de penge, siger han.

Så selv om problemet med lægemangel i Thy nu bliver løst med en regionsklinik, betyder det altså, at ander områder kan blive ramt.

Men det var ikke hensigten, siger regionsrådsformand Ulla Astman. Regionen har været nødsaget til at hyre Falck til at drive klinikken, da ingen praktiserende læger ville leje sig ind i sundhedshuset i Thy, men meningen var ikke at ramme andre udkantsområder.

- Det var jo planen, at vi ville hente læger fra de centrale områder, altså fra de store byer. Det var ikke tanken, at det skulle ramme Frederiskahvn, siger Ulla Astman (Soc. Dem.).