LIGE NU:

Falske iPhone-skærme: Dråbetest virker ikke

I mandagens udgave af Nordjylland LIVE fortalte David Guldager, ekspert i forbrugerelektronik, hvordan man kan teste, om en iPhone-skærm er ægte eller ej. Men testen holder ikke.

Mange nordjyske mobilværksteder reklamerer med, at de bruger originale Apple-reservedele, når de reparerer iPhones. Det holder ikke stik, viser en undersøgelse, som TV2/Nord har lavet.

I mandagens udgave af Nordjylland LIVE gav ekspert i forbrugerelektronik, David Guldager, følgende råd til, hvordan man finder ud af, om ens nye skærm er en ægte Apple-skærm.

- Man kan teste, om det er en uautoriseret skærm ved at dryppe nogle dråber vand på skærmen, og hvis dråben bliver på skærmen, som en samlet dråbe, så er det en ægte skærm. Hvis dråben flyder ud, er skærmen falsk, sagde David Guldager.

Det råd holder dog ikke i praksis.

- Vi har ikke originale Apple-dele, men vanddråber preller ikke af på vores skærme, så testen kan ikke bruges til at afgøre, om der er tale om en skærm fra Apple, siger direktør Jens Jensen fra DinPcPartner.

Selvom dråbetesten ikke kan bruges til at afgøre, om der er tale om en original iPhone-skærm, er testen dog ikke helt overflødig.

- Alle skærme har fået en form for nano-behandling og på de billige skærme vil vandet vaske overfladebehandlingen af, så testen siger noget om skærmens kvalitet. På de gode skærme vil vandet opføre sig som David Guldager siger, fortæller Jens Jensen.

Jens Jensen håber ikke, at forhandlere vil bruge David Guldagers råd til at markedsføre de uoriginale iPhone-skærme som ægte Apple-skærme. Derfor har han lavet en video, som du kan se over denne artikel, hvor han viser, at en uægte skærm kan bestå testen.

Skulle man have fået monteret en uægte skærm på sin iPhone er det ikke nødvendigvis nogen katastrofe. Mange af de uægte skærme er nemlig af ganske god kvalitet.

- Ens telefon dør ikke af at få en uautoriseret skærm, så det er ikke noget man skal gå at frygte, sagde David Guldager i Nordjylland LIVE.