LIGE NU:

Fans raser over flere kampdage

Fans af landets superligaklubber går nu sammen for at undgå flere ugentlige kampdage.

Som det er nu, er en spillerunde i landets bedste fodboldrække fordelt over lørdag, søndag og mandag. Men det kan meget vel blive ændret. Divisionsforeningen lægger nemlig op til at udvide den ordning, så klubberne i fremtiden også skal spille om fredagen. Det sker for at glæde Tv-producenterne.

Men det er en dårlig ide, mener flere af landets fanklubber, heriblandt AaB Support Club. Sammen med supporterne Brøndby, OB, AGF, FC København og FC Nordsjælland vil de kæmpe for at holde antallet af kampdage ned på tre.

- Vi er imod at en spillerunde nu skal spilles over 4 dage, hvilket gør det endnu mere besværligt for de dedikerede fans og fanklubberne at planlægge og følge deres hold, skriver fanklubberne i en fælles pressemeddelelse.

- Vi mener, at hvis ønsket er at have fredag aften som spillerunde, så må man indgå en dialog med fanklubberne om hvordan det skal kunne lade sig gøre. Vi støtter gerne en spillerunde fredag aften, hvis mandagskampene bliver afskaffet, skriver de yderligere.

Ifølge fanklubberne er netop mandagskampe nemlig en rigtig dårlig ide, fordi det er besværligt for fansene at følge holdet på udebane, når man har et arbejde der skal passes.

Men supportklubberne er villige til at indgå i en dialog med divisionsforeningen. 

- Hvis ønsket om at afskaffe mandagskampe ikke kan imødegås, opfordrer vi i stedet til at man ved planlægning af mandagskampe tager hensyn til de rejsende fans, og kun ligger kampe mellem klubber med relativt lokalt opgør disse dage, således at det ikke er f.eks. AaB - Brøndby kampe, men snarere f.eks. AGF - Silkeborg eller FCN - Lyngby, som lægges disse dage, hvilket vil betyde at rejsende fans ikke skal tage 2 dage fri fra arbejde for at kunne følge deres klub, skriver de.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden