Far dømt for dødstrusler

Foto: TV2/Nord

Faren til en ung pige, der blev slået ihjel under et kap- og væddeløbskørsel i Frederikshavn for fire år siden, er nu dømt for dødstrusler mod føreren af den bil, hvor hans datter var passager.

Dommen lyder på 20 dages betinget fængsel og blev afsagt i formiddag i Retten i Hjørring.

Dødstruslerne blev ifølge anklageskriftet fremsat i Ekstra Bladet tilbage i september 2009. Her skulle faderen have sagt "jeg slår drabsmanden ihjel", ligesom han skulle have sagt, at han vil kræve hævn for sin datters død, og "der kommer en dag, hvor regnskabet gøres op".

-Det er skrevet af en journalist fra Ekstra Bladet og taget ud af en sammenhæng fra en lang samtale mellem journalisten og min klient, lød det fra forsvarsadvokat Gert Gandrup.

Han understregede, at han tidligere har læst sidstnævnte citat, og det er ikke i Ekstra Bladet.

-Det er fra Det Gamle Testamente, og regnskabet der skal gøres op, det er jo ikke op til os mennesker at gøre, fortsatte Gert Gandrup.

Retten fandt det dog bevist, at faderen er skyldig i at have fremsat alvorlige trusler overfor den unge mand, der sad bag rattet i den bil.

Selv mener faderen, at hans samtale med Ekstra Bladet handlede om at sætte fokus på, at straffen for uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel er for mild. 

-Jeg holdt en tale til nationen, for at gøre det her land til et bedre land, lød det i dag fra faderen, som med det samme ankede dommen til Landsretten. 

Ulykken skete den 14. november 2007 på hovedvej E45 i Frederikshavns sydlige del. Den nu dømtes datter, Martinna Andersen var passager i en af to biler, der kørte ræs mod hinanden. Med høj fart mistede føreren af bilen herredømmet, de kørte galt og 17-årige Martinna mistede livet.

Den unge mand, der kørte bilen, er idømt et års fængsel for uagtsomt manddrab.

Forsiden lige nu