Får får femlinger

01:42

Der er trængsel i folden efter at der netop er ankommet hele fem nye beboere. Foto: Carsten Lorentzen

1 af 2

Man ved, foråret nærmer sig, når fårene begynder at føde lam. Karsten Kortbuks har været så heldig, at et af hans får har fået hele fem nyfødte af slagsen.

Foråret er for alvor tittet frem i det nordjyske. Og det var helt tydeligt her på årets første forårsdag - for Karsten Kortbuks har nemlig fået femlinger.

Det er ikke hver dag, at man ser et får, som får fem fyrige unger. Men når får får så mange lam, så er det ikke altid ren og skær lykke. Der er nemlig kamp om maden.

- Når et får får så mange lam som det her, så er man nødt til at kontrollere, at de alle sammen får mad, fordi der er jo stadig kun to patter at sutte ved. Og hvis man er så mange om at sutte og om at dele patterne, så kan det altså nemt gå sådan, at der er nogen, der ingenting får, siger Karsten Kortbuks.

Og netop for at undgå, at et af lammene skal dø af sult, så har Karsten Kortbuks valgt at lade en af de nyfødte migrere til en anden fold til et andet får, som minsandten også netop har fået lam - dog ikke lige så mange.

Forsiden lige nu