LIGE NU:

Far: Jeg forsøgte at redde mine børn

Faren til de omkomne nordjyske piger forklarer, at branden var en ulykke. Opdateret kl. 14.25.

Faren til de to nordjyske piger, der fredag indebrændte i en bil ved Berlin, er nu blevet afhørt endnu engang.

Den 40-årige mand har forklaret, at der var tale om en ulykke, og at han forsøgte at redde sine børn. Det oplyser den tyske anklagemyndigheds pressetalsmand, Ralf Roggenbuck.

- Jeg kan ikke gå i detaljer med forklaringen. Jeg kan kun sige, at han sagde, at han ikke har sat ild til bilen, men at det var et uheld, og at han havde forsøgt at redde sine børn, siger Ralf Roggenbuck.

Faren er indlagt på en brandsårsklinik, hvor han er blevet opereret flere gange på grund af anden - og tredjegradsforbrændinger primært i ansigtet og på hænderne. Han er ikke sigtet i sagen.

Den 40-årige far blev mandag aften for første gang afhørt af efterforskere fra det tyske kriminalpoliti. Her forklarede han om hændelsesforløbet, og tysk politi er nu i færd med at efterprøve, om hans forklaring stemmer overens med de spor, der er fundet i og omkring bilen. Den blev fundet udbrændt fredag morgen med de to døde piger siddende fastspændt på bagsædet.

Efterforskningen fortsætter på højtryk, hedder det tirsdag i  en fælles pressemeddelelse fra kriminalpolitiets afdeling for alvorlig kriminalitet og anklagemyndigheden.

Politiets teknikere har tidligere oplyst, at der ikke er fundet fejl ved bilen, og det har forstærket mistanken om, at pigerne har været udsat for en forbrydelse.

Obduktionen af dem viste mandag, at de blev brændt levende, men den har endnu ikke givet svar på, om pigerne kan have fået beroligende medicin, som kan forklare, hvorfor de ikke har forsøgt at åbne selerne og slippe ud af den brændende bil.

- Svaret på, om de var bedøvede, kommer i løbet af ugen, siger Ralf Roggenbuck.

Det var en lastbilchauffør, der slog alarm fredag morgen, da han så den 40-årige, sårede mand flakke forvirret rundt ved motorvejen i nærheden af det skovområde, hvor den udbrændte bil
stod.

De to omkomne søstre, ni-årige Line Sofie Rudgaard og 10-årige Marlene Marie Rudgaard, boede i nærheden af Øster Hurup.