Foto: Per Frank Paulsen

Farligt stof i omløb: Nu er to personer omkommet

De to mænd, der lørdag blev indlagt med en overdosis af et farligt stof, er nu afgået ved døden.

To mænd på henholdsvis 24 og 44 år blev lørdag indlagt på sygehuset i Aalborg, efter de havde taget en overdosis af et farligt ukendt stof. Begge mænd er i dag afgået ved døden. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Politiet var mandag ude for at advare om det farlige stof, der lige nu florerer i misbrugsmiljøet i Aalborg og Hjørring.

Der er tale om et stærkt smertestillende stof, som politiet nu har identificeret til formentlig at være Akryl fentanyl eller en kopi-fremstilling deraf. Stoffet er et smertestillende stof, der er meget stærkere end morfin.

- Vi advarer kraftigt mod dette stof. Det er særdeles stærkt, så det er meget farligt at indtage, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi, der oplyser, at stoffet efter politiets oplysninger fås i forskellige former blandt andet ampuller.

Obduktionen af de to døde skal nu klarlægge med sikkerhed, hvilket stof de to mænd har indtaget.

Politiet har fået kendskab til stoffet Akryl Fentanyl gennem dialog med Sundhedsstyrelsen, der henviser til en række dødsfald i Sverige, hvor netop Akryl Fentanyl er identificeret som det dødbringende stof.