LIGE NU:

Farvel, hvide jul!

Det er usandsynligt, at sner før 24. december, lyder det fra DMI. Der bliver plusgrader frem til juleaften.

Danskerne kan ligeså godt glemme alt om en hvid jul.

For i den kommende tid kommer der ikke det, der ligner sne. Til gengæld bliver det gråt og vådt, og temperaturerne bliver milde, lyder det prognoserne fra DMI.

- Jeg kan næsten ikke forestille mig, at vi får en hvid jul. Chancen er meget, meget lille, siger vagtchef Jørn Thomsen fra DMI.

Inden vi rammer 24. december tirsdag i næste uge, skal vi igennem en gråvejrsuge med flere fronter med regn og decembervejr, der er usædvanlig mildt for årstiden.

Mandag falder der især om formiddagen regn i den vestlige del af landet, og temperaturerne kommer til at ligge mellem syv og 10 grader i dagtimerne.

Natten til tirsdag regner det over hele landet, og det våde vejr vil præge vejret tirsdag - dog går det værst ud over landets sydlige og østlige dele.

I løbet af dagen klarer det op vestfra, og det påvirker temperaturerne natten til onsdag.

- Det klare vejr giver frost rigtig mange steder, siger Jørn Thomsen og tilføjer, at det bliver mellem to og tre graders frost, hvor det bliver hårdest.

Der kommer også tåge og rimtåge natten til onsdag, lyder det fra meteorologen.

Både onsdag, torsdag og fredag blæser der forskellige regnbyger ind over landet. Fredag kommer der dog også lidt sol, inden det igen bliver en grå og kedelig weekend med hård vind og milde temperaturer.