Farvel til Bent Brown

De røde faner var med ved Bent Browns begravelse lørdag i Hjørring. Foto: Johnni Isaksen

Familie og venner sagde lørdag sammen med en lang række nordjyske socialdemokrater et sidste farvel til den tidligere borgmester Bent Brown.  

Klokkerne ringede lørdag eftermiddag ind for sidste gang for Bent Brown i Sct. Catharina Kirke i Hjørring. Bent Brown blev 64 år og dedikerede 17 år af sit liv til sit arbejde i Hjørring Byråd. 

Fra 1995 til 2006 sad han som socialdemokratisk borgmester i Hjørring Kommune. Bent Browns politiske orientering blev da også markeret ved begravelsen i dag. En lang række nordjyske socialdemokrater var mødt op med røde faner i kirken, og de røde faner blev også båret foran ligtoget på vej til kirkegården.

Også en lang række repræsentanter fra de andre politiske partier, det lokale erhvervsliv og fagforeningsfolk var mødt op i kirken.

Og det var også en berørt borgmester, der kort før begravelsen sagde et par ord til TV2/Nord om sin gode ven og politiske samarbejdspartner:

-  Det er en hædersmand, vi siger farvel til i dag. En der kunne snakke med alt og alle, om det var en erhvervsmand eller den menige arbejder. Og vi kommer til at savne ham. Personligt bliver det meget svært for mig, at jeg ikke længere kan vende ting med Bent, som jeg ellers så ofte har gjort, siger Arne Boelt (S)

Bent Brown døde sidste lørdag på grund af en infektion, der opstod i forbindelse med en dialysebehandling. Han efterlader sin hustru og en søn.

Forsiden lige nu