FCM taber point: AaB tættere på guldet

Esbjerg får uafgjort mod FC Midtjylland og sender AaB tættere på guldet.

Guldaspiranten FC Midtjylland spillede mandag aften 0-0 hos Esbjerg i en kamp, der var mere underholdende end cifrene antyder. Dermed har FC Midtjylland nu tre point op til førerholdet AaB med kun fire spillerunder tilbage.

Esbjerg havde stor ære af kampen, og vestjyderne havde i store dele af opgøret et overtag. Værterne kunne også glæde sig over, at det ene point akkurat er nok til at overtage den vigtige femteplads fra FC Nordsjælland.

Opgøret startede livligt med to offensive hold og gode fremstød i begge ender af banen. Morten "Duncan" Rasmussen var tæt på at score sit 13. sæsonmål, men afslutningen gik forbi mål, og angriberen er nu uden mål i seks kampe.

Det var dog Esbjerg, som sad på det meste af spillet i første halvleg. Vestjyderne, der havde Martin Pusic tilbage i startopstillingen, var dygtige til at stresse FCM-spillerne højt på banen.

Det var da også Martin Pusic og Peter Ankersen som havde de mest nærgående forsøg hos Esbjerg inden pausen. Da anden halvleg var få sekunder gammel, var Mushaga Bakenga tæt på, men FCM-keeper Jonas Lössl reddede flot med foden.

Som anden halvleg skred faldt tempoet, og samtidig kom FC Midtjylland bedre med. Den høje intensitet fusede stille og roligt ud, og de mere end 10.000 tilskuere måtte se langt efter et mål.

Tættest på en scoring til sidst var FCM-indskifteren Pione Sisto, men afslutningen sad lige på Esbjerg-målmand Martin Dubravka.

FC Midtjyllands guldmission fortsætter søndag, hvor FC Vestsjælland kommer på besøg i Herning. Esbjerg skal allerede lørdag i ilden mod en ny guldaspirant, når det gælder udekampen hos AaB.