Fem åer på fem dage: Tilbage på land

Fredag padlede TV2 Nords to udsendte eventyrere den sidste etape.

Trætte - men glade og tilfredse. Det var konklusionen, da journalist Robert Bedsted og fotograf Bruno Stagsted fredag eftermiddag kravlede i land fra kajakkerne for sidste gang.

- Det fortjener, at man tager den med ro, det fantastiske landskab. Så får man alle mulige fantastiske oplevelser - ørreden der hopper, svalerne, der kommer imod os, musvågen, der bare hænger lige så stille over os. Det er ret fantastisk, supplerer de to hinanden, efter de har skålet i et velfortjent glas champagne.

I løbet af de fem dage har de to styret deres kajakker igennem først Ryå, dernæst Uggerby Å, så Voer Å, Lindenborg Å og til sidst i dag, Skal Å, og hele vejen igennem har de sendt direkte her på tv2nord.dk, på Salto og på Facebook, hvor seerne har kunne kommunikere med dem undervejs.

- Der er mange gode naturoplevelser. Det er så den ene ting af det. Og så synes jer, at der har været mange sjove episoder med seerne, som skriver. Nu for eksempel her på det aller sidste stykke er der én der skriver: lige der hvor I er nu - der lærte min far mig at svømme, i ´53, da jeg var 6 år gammel, fortæller Robert Bedsted, om én af mange seere, der har skrevet til dem undervejs.

- Sådan nogle små, sjove detaljer, det er bare super fedt at få undervejs på sådan en tur.

Og måske venter der nye eventyr forude.

- Fem øer på fem dage på cykel, sådan har et af forslagene lydt. Mors rundt i havkajak. Mors rundt på gåben. Vi ved det ikke, men vi finder på et eller andet. Slow-tv, det er kommet for at blive, afslutter Robert Bedsted.

Indtil da, kan du se, eller gense, alle fem ture lige her.

SÅDAN HAR TUREN SET UD

  • Mandag 2. september Ryå fra Manna til Limfjorden (25+ km)
  • Tirsdag 3. september Uggerby Å fra Sindal til Vesterhavet (26 km) 
  • Onsdag 4. september Voer Å fra Ormholt (Nejsumvej) til Voerså (Østkysten) (30 km)
  • Torsdag 5. september Lindenborg Å fra Buderupholm (fiskesøerne) til Limfjorden (30 km)
  • Fredag 6. september klokken 9-14 Skals Å fra Tjele Langesø til Kanogården i Hvornum (25 km)

Forsiden lige nu