LIGE NU:

Femte klage over golfklub

Danmarks Naturfredningsforening er stærkt utilfredse med sagsbehandlingen for en golfklub i Mariagerfjord Kommune. Derfor ser foreningen sig nu nødsaget til klage til Naturklagenævnet for femte gang.

Omdiskuteret i årevis
Hobro Fjordgolfklub har været omdiskuteret siden projektet blev lanceret i 2003. Naboerne har været utilfredse med, at banen var forholdsvis lille, så der var risiko for flyvske golfbolde.

Naturklagenævnet har også underkendt det første projket, blandt andet fordi man var for tæt på nogle gravhøje i området ved Hegedal på nordsiden af Mariager Fjord - lige i udkanten af Hobro.

1. spadestik trods protester
I går var der så første spadestik - til stor fortrydelse for naboer og natrufredningsforening. Naboerne mener nemlig ikke, at kommunens byggetilladelse er lovlig. Den giver nemlig lov til at forlægge Torndalsvej, mens lokalplanen netop understreger, at vejen ikke må forlægges. Og Naturfredningsforeningen vil klage til Naturklagenævnet over, at der er givet dispensation til at spille golf mellem to gravhøje.

Kommunen går efter prestige og skattekroner
- Det kan ikke være rigtigt, at en privat forening i den grad skal varetage forvaltningen af landets love og bestemmelser, fordi den (tidligere: de) kommunale myndighed(-er) tillægger andre hensyn, som f.eks. tilflyttere og besøgendes skattepligtige omsætning samt prestige, større vægt!, skriver sekretæren for Danmarks Naturfredningsforening i Mariagerfjord Kommune, Mogens Hedegaard.

Han opfordrer folkene bag golfbanen til at droppe projektet med en fuld 18-hullers bane og i stedet anlægge en ni-hullers og en korthulsbane.

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

fokus.. på den russiske spion

Fokus: Nordjyske virksomheder skal forberede sig på spionage

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Til forsiden

Til forsiden