LIGE NU:

Feriecenter vil ikke være hotel

Lyngby Mølle Feriecenter vil være feriecenter og ikke hotel. Derfor har stedet søgt om at komme af med den såkaldte hotelpligt, som får skylden for, at alt er gået i stå på stedet.

- Helt firkantet er problemet for stedet, hotelpligten. Den gør at lejlighederne kan ikke sælges, og de falder i værdi. Centret, restaurant kan ikke sælges, fordi der er hotelpligt, og folk med penge og mulige interesserede i at investere her, vil ikke på grund af hotelpligten, fortæller formanden for ejerforeningen for Lyngby Mølle Fericenter, Jørgen Vestergaard.

Men miljøminister Ida Auken siger nej til at fjerne hotelpligten.

Afslaget er begrundet blandt andet med, at "Den statslige målsætning er at modvirke en privatisering af attraktive kystområder, som efterhånden kan indskrænke en bredere offentligheds adgang til rekreativ brug af disse områder. Dette søges blandt andet sikret gennem bevarelse af hotelfunktionen på kystnære hoteller i landzone".

- Det giver ingen mening her i Lyngby Mølle, lyder det samstemmende fra de to nordjyske folketingspolitikere, Karsten Lauritzen (Venstre) og Socialdemokraternes Bjarne Laustsen.

De er nu begge gået ind i sagen om feriecentret, efter ejerkredsen har rettet henvendelse til dem og fortalt, at hele området er truet af forfald, hvis ikke snart, der sker en lovændring.

- Det er så trist, at det hele er gået i stå, og vi som ejere er stavnsbundne til stedet - uden at kunne gøre noget, siger Jørgen Vestergaard.

- Med et samarbejde bredt i Folketinget kan vi vride armen om på ryggen af miljøminister Ida Auken og få hende til at indse, at det giver ingen mening at fastholde hoteldriften her. Det skaber ingen udvikling, og det er udvikling, vi har brug for i Nordjylland, siger Karsten Lauritzen.

Også folketingsmedlem Bjarne Laustsen ærgrer sig over, at ministeren indtil videre har været totalt afvisende overfor at fjerne hotelkravet i Lyngby Mølle. Det er sket tidligere blandt andet få kilometer længere nord på fra stedet, nemlig ved Hirtshals, hvor der nu er politisk vilje til at fjerne hoteldriften fra Hotel Fyrklit.

- Vi bliver nødt til at hjælpe med det her på Lyngby Mølle, for hvis der ikke sker noget, så vil vi opleve flere ferielejligheder, der vil gå på tvangsauktion, og det hele vil forfalde. Det kan vi ikke stiltiende se på, siger Bjarne Laustsen.

Miljøministeren afviste for et halvt år siden ejernes forslag om at droppe hotelpligten med henvisning til bestemmelser i sommerhusloven.