Feriepengesag afgjort: Nu får AaB tilført millioner

Foto: Ib William Christensen

AaB og Spillerforeningen har indgået et forlig i sagen om feriepenge. Regningen ender på 17,5 millioner.

Fodboldklubben AaB har endelig fået afklaring omkring hvor meget feriepengesagen kommer til at koste. I et forlig med Spillerforeningen er det endt med at AaB får en regning på 17,5 millioner til eftergivning af feriepenge, løn og pension til tidligere og nuværende spillere.

- Det er særdeles glædeligt for alle med interesse for AaB, at et forlig nu er på plads med Spillerforeningen, siger AaB's administrerende direktør Stephan Schors.

- Vi erkender, at håndteringen af udbetaling af feriepenge, løn og pension ikke har været korrekt, og derfor er vi blevet enige med Spillerforeningen om efterbetaling af dette, tilføjer Stephan Schors.

Forliget på de 17,5 millioner stemmer nogenlunde overens med det beløb klubben på forhånd havde afsat til sagen, og som fik klubbens egenkapital til at blinke med store røde tal.

Det bliver der dog også ændret på nu. Efter et langt forhandlingsforløb er der indgået aftale med en investorgruppe, moderklubben AaB af 1885 og øvrige interessenter om tilførsel af likviditet med en samlet ramme på 30 millioner kroner. Klubbens egenkapital kommer dermed over nul og helt op på 19 millioner.

- Vi er glade for den opbakning og det forløb, der har været med investorgruppen, for hvem det har været afgørende, at et forlig med Spillerforeningen kom på plads, siger Stephan Schors.

- Ligeledes har det været vigtigt for investorgruppen at konstatere, at den primære drift i AaB løbende er forbedret.

- Vores forventninger lige nu til 2014 er et nul-resultat uden yderligere spillersalg, og næste skridt i den samlede løsning for AaB er udarbejdelse af det prospekt, der skal danne grundlag for den forestående kapitaludvidelse, hvor vi i sagens natur håber på opbakning fra hele Nordjylland, slutter Stephan Schors.

AaB indtager Superligaens øjeblikkelige andenplads og har dermed udsigt til at skulle spille europæisk fodbold i den kommende sæson.

Forsiden lige nu