00:38

1 af 2

FF Skagen fyrer direktør

Fiskefabrikken FF Skagen har med øjeblikkelig virkning fyret direktør Morten Broberg.

FF Skagen har med øjeblikkelig virkning fyret administrerende direktør Morten Broberg, efter det er blevet opdaget, at virksomheden har brugt et restprodukt fra produktionen af fiskeoliepiller til mennesker i produktionen af fiskeolie til fisk.

Det blev opdaget af veterinærkontrollen og virksomheden er ligesom to andre virksomheder blevet anmeldt til politiet og sigtet for dokumentfalsk.

Tilsætningen af biproduktet er foregået over tre år og virksomheden er sigtet for at have brugt hele 3200 ton af biproduktet i produktionen af fiskeolie til fisk.

Virksomheden er nu gået i gang med at rense den mængde fiskeolie, der er under mistanke for at indeholde biproduktet, ligesom der ikke sendes fiskeolie på markedet, der ikke er garanteret fri for biproduktet.

- Sagen kommer fuldstændig bag på bestyrelsen, som intet har kendt til, at reglerne er blevet overtrådt. Det ser vi med meget stor alvor på, fordi det er et brud på den tillid, som kunderne har til os. Derfor har vi i dag afskediget direktør Morten Broberg med øjeblikkelig virkning," siger Jens Borup, bestyrelsesformand i FF Skagen.