Finn Olesen: Kritikken er unuanceret

Borgmester Finn Olesen (S) afviser at medarbejderne generelt har et problem med arbejdsmiljøet og trivslen i kommunen.

Kritikken af Hjørrings borgmester kommer fra egne rækker. Den socialdemokratiske gruppeformand Arne Boelt fortalte onsdag, at han mener, at det er forkert af borgmester Finn Olesen (Soc.dem.) at tage til erhvervskonference på Færøerne, når borgmesteren ikke har gjort noget ved de mange rygter om massive arbejdsmiljøproblemer i kommunen. Men den kritik tager Finn Olesen ikke til sig:

- Jeg kan forstå, at et par af mine byrådskollegaer er bekymret for trivslen blandt Hjørring Kommunes ansatte. En bekymring jeg ville kunne dele, hvis der var tale om, at medarbejderne i Hjørring Kommune generelt mistrives på deres arbejdsplads. Det er ikke tilfældet, siger Borgmester Finn Olesen i en pressemeddelelse.

I sidste uge var en tidligere kommunalt ansat fra kommunen ude med riven og stod frem og fortalte, at hun nu stiller op til byrådet - for at få bedre arbejdsforhold i Hjørring Kommune.

- Det er ledelsesstilen, den er gal med. Den er gammeldags, det er kæft, trit og retning. Medarbejderne har ingen mulighed for at blomstre til gavn for kommunen, og det, tror jeg, er meget usundt, sagde Bente Schjønning, der nu har meldt sig ind hos Socialdemokraterne for at få en plads i byrådet.

Men det afviser Finn Olesen.

- Denne udokumenterede debat ærgrer mig. En debat som er startet af en tidligere medarbejder, fordi hun vil i Byrådet. Ved at så tvivl om Hjørring Kommune som arbejdsplads, kommer hun desværre til at tage 6000 ansatte som gidsel i sine personlige politiske ambitioner, siger Borgmester Finn Olesen.