Foto: Lone Vad Dam

Fint med god tog-drift, men hvad med vejene?

Sådan spørger Dansk Vejforening, efter regeringen i dag har foreslået at bruge knap 30 milliarder på at gøre jernbanenettet mere effektivt.

- Regeringen har ikke afsat en eneste krone til nye investeringer i veje siden den tiltrådte i 2011, skriver Dansk Vejforening i en pressemeddelelse.

Dansk Vejforening synes, at det er en god ide at invistere penge i infrastruktur, men de undrer sig over fordelingen af pengene.

- Regeringens passivitet overfor vejområdet kommer til at skabe problemer. Det investeringsstop, som nu har varet i 1½ år, bliver om få år til et byggestop. Når den økonomiske krise ender, og højkonjunkturen vender tilbage, kommer vi til at stå og mangle disse veje. Enhver kan forstå, at det hverken er særligt praktisk eller økonomisk at bygge veje midt under en højkonjunktur, hvor vejene fyldes med travl erhvervs- og pendlingstrafik, siger sekretariatschef i Dansk Vejforening Søren Bülow.

- Dansk Vejforening har ikke noget imod investeringer i mere effektive og moderne jernbaner. Men et mix af investeringer i flere forskellige, og mere målrettede infrastrukturprojekter, havde uden tvivl givet mere trafik for pengene, siger Søren Bülow.