Fire købere til EBH Bank

Om få dage eksisterer EBH Bank ikke mere. Den kan ikke skaffe den nødvendige kapital på omkring en mia. kroner. Fire andre pengeinstitutter nævnes som mulige købere

Mandag skal den kriseramte EBH Bank fra Fjerritslev til møde med det statslige afviklingsselskab. Som det første pengeinstitut herhjemme er EBH Bank omfattet af dette selskabs regler og muligheder. Branchen regner med, at EBH Banks filialnet i løbet af ugen er solgt til et andet pengeinstitut. En anden mulighed er, at banken simpelt hen lukker - og at tabes dækkes af afviklingsselskabet.
De fire mest oplagte købere er Spar Nord Bank, Sparekassen Vendsyssel, Nordea og Sparekassen Himmerland, vurderes det.
Sparekassen Vendsyssel har haft stor ekspansion det seneste par år, og netop den kendsgerning kan tale imod et køb, da sparekassen stadig har travlt med at få de nyeste fusioner til at falde på plads. Spar Nord Bank var for nylig med i overtagelsen af Roskilde Bank og fik der et nyt filialnet. Imod Spar Nord Banks køb taler, at bankens strategi er rettet mod etablering i større byer andre steder i landet. Sparekassen Himmerland kan have en interesse i at etablere sig på den anden side af fjorden - mens storbanken Nordea i forvejen har filialer i Hanherred.
Den statslige redningspakke sikrer, at alle bankens kunder er sikret deres penge.