LIGE NU:

Fire minktyve idømt et års fængsel og udvist af Danmark

Politiet lå på lur, da litauiske tyve stjal minkskind fra en minkfarm i Tranum. Nu er de idømt fængselstraf og udvisning.

Et tyveri på en minkfarm i november sidste år ved Tranum i Nordjylland kostede i dag fire litauiske mænd et års fængsel og en udvisning af Danmark. Det afgjorde Retten i Aarhus i dag.

Det er den tværgående politienhed Særlig Efterforskning Vest, der stod for efterforskningen af sagen, og derfor faldt dommen i Østjylland.

Særlig Efterforskning Vest har igennem længere tid haft særligt fokus på minktyverier, da flere minkfarme i landet har fået ubudne gæster. Deres efterforskning bragte dem på sporet af litauerne, og i tæt samarbejde med Nordjyllands Politi planlagde de en hemmelig aktion i det nordjyske. 

De fire tyve brød ind i minkfarmen ved Tranum natten til den 27. november, og stjal skind for omkring 400.000 kroner. Herefter kørte de i bil med trailer hen til en lastbil, som de skulle til at læsse, da de blev overrasket af en række betjente, der havde gemt sig i nærheden.

Alle mænd blev anholdt og sigtet for tyveriet. I dag blev de så dømt i retten. Udover et års fængsel blev de alle udvist med indrejseforbud til Danmark i seks år. Desuden blev den bil, de brugte ved tyveriet, konfiskeret. Den ene af de dømte står efter udstået straf i Danmark til en fængselsstraf for kriminalitet i et andet EU-land.

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær Petersen, hæfter sig ved, at politiets hurtige reaktion var med til at styrke sagen.

- Politiets hurtige efterforskning og handling gjorde, at de fire mænd blev taget på fersk gerning i deres tyveri, og det har selvsagt gjort det nemmere at løfte sagen. Jeg er tilfreds med, at de fire mænd nu er blevet dømt for deres omfattende tyveri, siger Signe Gråkjær Petersen.

Alle fire erkendte tyveriet, og ingen af dem ankede dommen.