LIGE NU:

Firma på barrikaderne mod cyberkriminalitet

Aalborg Farve og Lak var tidligere på året ramt af et hackerangreb, der kostede dem en million kroner. Men nu kan det være nok. Virksomheden er ved at tegne en cyberforsikring, for det tyder på, at det mere er et spørgsmål om, hvornår det sker igen, end om det sker igen.

Flere og flere virksomheder udsættes for et hacker-angreb, men nu er der måske hjælp at hente, for et stigende antal forsikringsselskaber udbyder en såkaldt cyberforsikring.

Virksomheden Aalborg Farve og Lak er ved at tegne netop sådan en, for det, har de efter en dyr og bitter erfaring matte erkende, er nødvendigt.

- Bare det her med, hvordan griber vi fat i det her. Det kunne have været guld værd, siger Pernile Skall, der er salgs- og personaleansvarlig hos Aalborg Farve og Lak.

En printer blev i foråret offer for russiske hackere. Firmaets data forsvandt, og de var lammet i flere dage. Det endte med at koste over en million kroner i tabte ordrer og arbejdskraft. De fortryder nu, at de ikke havde en cyberforsikring.

- Jeg tror bare at vi var så dumme at tro, at det gik under en almindelig forsikring og så troede vi som alle andre, det sker jo ikke for os. Det var langt langt væk fra vores tankegang, siger Pernile Skall, der er salgs- og personaleansvarlig hos Aalborg Farve og Lak.

Hos Forsikringsselskavet TopDanmark mærker de i stigende grad, at danske virksomheder er mål for hackerangreb.

- Der er rigtig mange, der bliver angrebet af det her, men de ved bare ikke, hvad pokker de skal gøre ved det. De ringer efter deres it-mand og lever egentlig med det og tager den udgift selv, siger Kurt Hansen, der er salgschef hos TopDanmark.

- Det har haft kæmpestore konsekvenser. Meget større end vi havde regnet med, siger Pernille Skall, salgs- og personaleansvarlig hos Aalborg Farve og Lak.

Cyber-forsikringen kan dække en virksomheds udgifter og forhåbentligt få systemet op at køre hurtigere. Men det tyder på, at der måske skal en grum episode som den, Aalborg Farve og Lak oplevede, til for at åbne andre virksomheders øjne for, at hacking altså kan ramme alle.

- Det tankevækkende er selvfølgelig, at dem der er nemmest at få til at indse risikoen er folk, som arbejder med det til hverdag, siger Kurt Hansen fra TopDanmark.

Cyberforsikringen kan ikke forhindre et angreb, men bliver Aalborg Farve og Lak hacket igen, vil tabet forhåbentligt være mindre.

- Vi kan aldrig være sikret. Det er altid en risiko. Nu skal det i hvert fald være sådan, at nu kan vi sige, vi har gjort hvad vi kan, hvis det sker igen, siger Pernille Skall.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden