LIGE NU:

Fiskerikontrol fangede ulovlige fælder

Kontrol fandt ulovlige fælder og ruser sat ud for tidligt.

Torsdag i sidste uge var NaturErhvervstyrelsens fiskerikontrol på tur i Mariager Fjord. Her fandt man hele 50 ulovlige ålefælder og 13 ruser, der var sat ud, selvom ålefiskeriet slet ikke er frit endnu.

De 50 ulovlige fælder blev fundet på en strækning mellem Hadsund og Lergraven, og kontrollørerne tog fælderne med sig, dog uden at kunne identificere deres ejermand.

- Det er desværre udbredt at fiske ål med ulovlige fælder, og vi ser ganske alvorligt på det, da ål er udrydningstruede. 50 ulovlige fælder er mange, og det kan sagtens være, at ejeren havde salg for øje. Jeg vil gerne opfordre til, at man kun køber ål hos fiskehandleren, " siger vicefiskeriinspektør Claus Wille i en pressemeddelelse.

De 13 ruser, der er blevet sat for tidligt ud i fjorden blev fundet vest for Hadsund. I Mariager Fjord er der forbud mod at fiske ål mellem 10. maj og 15. august og fiskerikontrollen formodede, at nogle fiskere ville tyvstarte og sætte ruser ud i dagene op til 16. august hvor fiskeriet blev givet frit.

Straffen for at fiske uden for sæson er normalt en bøde på 2500 kroner, konfiskation af ruserne samt en frakendelse af retten til at fange ål i ruser i et halvt år.