LIGE NU:

Flabet orangutang hilser med skråt op finger

En zoo gæst i Aalborg fik forleden en noget overraskende og flabet hilsen med på vejen, da han ville tage billede af en orangutang. En hilsen som dyrepasserne bedyrer, de absolut ikke har trænet med aben.

De fleste kender det nok. Det der med at have en off-dag hvor man overhovedet ikke gider at snakke med nogen. Måske var det det der skete for orangutangen Mona forleden, da en gæst ville fotografere hende.

- Jeg synes virkeligt det er sjovt, og det kommer bag på mig at Mona gør sådan noget. Det er ikke noget jeg har lært hende, bedyrer Monas dyrepasser Xenia Clapton.

Tirsdag tog TV2 Nords journalist og fotograf ud og besøgte Mona. Det så sådan her ud:

 

 

Mona er født i Aalborg Zoo og hun er 27 år gammel. Lige nu bruger hun det meste af sin tid på at passe sin 2-årige unge, når hun da ikke lige har travlt med at vise publikum sin langefinger.

- Jeg har ikke set hende gøre det før. Hun plejer at være stille og rolig. Jeg ville bedre have troet det om en af vores yngre orangutanger, siger Xenia Clapton.

quote Jeg synes virkeligt det er sjovt, og det kommer bag på mig at Mona gør sådan noget. Det er ikke noget jeg har lært hende.

Xenia Clapton, dyrepasser, Aalborg Zoo

Måske er det gæsterne i Zoo der har lært Mona abekattestreger. Publikum er i hvert fald ikke i tvivl om hvad Mona prøver at sige.

- Den ligger der og tænker ”hvad glor I på”. Jeg kan godt forstå den, siger Rita Dokkedal fra Svendborg, da TV2Nords udsendte viser hende billedet af Mona.

Det kan også være en tilfældighed at Monas finger stritter mens hun kigger ud under sit skjul. Men dyrepasserne har hele dagen moret sig over billedet af den tilsyneladende uopdragne orangutang.

Og tilbage står så spørgsmålet, som vi bare ikke kunne lade være med at stille: Hvordan skal man hilse tilbage som publikum til aben, hvis man får sådan en skråt op finger?

- Man kan tage et billede eller grine lidt. At række skråt op tilbage hjælper nok ikke noget. Det er en fantastik oplevelse en gæst har fået her. Det er super sjovt, siger dyrepasser Xenia Clapton.

I følge dyrepasserne i Aalborg Zoo har parken også aber der hilsner lidt pænere. De kan finde at klappe eller lave kysmund til gæsterne.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

def_thumb,50_percent

play Regnbyger over Nordjylland: Torsdag kan byde på torden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

Til forsiden

Til forsiden