LIGE NU:

Flere biogasanlæg skal løfte økologien

Hæv afregningen for biogas, så kommer der 50 nye biogasanlæg med økologiske linjer - det vil skabe nye vækstmuligheder for økologien, lød det i dag på årsmøde i Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Biogasanlæg kan få Regeringens grønne energi-ambitioner til at gå hånd i hånd med målsætningerne om at fordoble det økologiske areal. Derfor skal der speedes mest muligt op under den politiske dagsorden på biogasområdet, mener formand for Landbrug & Fødevarer Økologi, Uffe Bie.

- Vi står med en fantastisk mulighed for at skabe nogle synergi-effekter. Biogasanlæg producerer klimavenlig, vedvarende energi til forbrugerne, og samtidig kan de forsyne økologiske landmænd med økologisk gødning, som i dag er en mangelvare i store dele af landet, siger Uffe Bie.

Fra Landbrug & Fødevarers Økologisektion er det et stort ønske at man politisk får indtænkt økologien i nye anlæg. Moderne biogasanlæg kan uden problemer rumme linjer til både konventionel biogas og økologisk biogas, det er alene et spørgsmål om at adskille råstofferne, som skal ind i linjerne. Skal der flyttes noget, så er det nødvendigt, at der bygges omkring 50 biogasanlæg.

- Biogas er vejen til mere økologi, grøn energi, og ved at omlægge til den her produktionsform, vil man nedbringe udslippet af drivhusgasser betydeligt. Der er med andre ord masser af gode grunde til at investere i det her område, sagde Uffe Bie.

Landbrug & Fødevarers Økologisektion afholdt sit årsmøde i dag på Stenalt Gods. På mødet konstitueredes formand Uffe Bie og næstformand Michael Svane.