Foto: Per Frank Paulsen

Flere brande i løbet af natten

Et kolonihavehus i Skalborg og en landejendom i Vrå brændte ned til grunden. Mistænkelig mand anholdt i forbindelse med brand i Nørresundby.

Tre gange blev Nordjyllands Politi og slukningsmandskab fra regionen kaldt ud til brande i løbet af torsdag aften og nat. Første alarm gik i aftes klokken kvart i ti, da vidner meldte om et kolonihavehus på Draget i Skalborg, der stod i flammer. På trods af anmeldelsen stod kolonihavehuset ikke til at redde og udbrændte. Det er endnu uvist, hvad der var årsag til branden.

Kvart over to var det i en landeejendom på Mynderupvej ved Poulstrup, der var opstået brand. Der var ikke nogen hjemme i ejendommen, der nedbrændte så kun ydervæggene står tilbage. Ejeren af ejendommen har fortalt til politiet, at både tørretumbler og brændeovn var tændt på brandtidspunktet, og politiet undersøger nu, om det kan have startet branden.

En halv time senere blev Nordjyllands Politi kaldt ud til endnu en brand. Denne gang på Lindholmsvej i Nørresundby. Branden opstod i en container, der var placeret op ad ejendommen, men den blev fjernet, inden ilden for alvor spredte sig.

- Da vi er der, møder vi en mand, der kommer gående med sod på hænder og i ansigtet, fortæller vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

Den 34-årige mand kunne ikke forklare, hvad han lavede på stedet, og han er nu anholdt og sigtet for ildspåsættelse. Senere i dag skal politiet afgøre, om han skal fremstilles i grundlovsforhør.