LIGE NU:

Flere får studieplads på UCN

Professionshøjskolen UCN kan byde velkommen til flere studerende i Nordjylland end nogensinde før. I alt har 3313 fået en studieplads på UCN – det er 200 flere end sidste år.

Rekordoptaget på UCN skyldes først og fremmest, at professionshøjskolen har fået flere studiepladser på baggrund af covid-19-situationen.

- Der er rigtig mange unge mennesker, der gerne vil i gang med en videregående uddannelse, ikke mindst som følge af den helt særlige situation, vi står i med coronapandemien, siger Lene Augusta Jørgensen, rektor på UCN.

UCN har fået 177 ekstra studiepladser fordelt på en række forskellige uddannelser. Bl.a. er flere kommet ind på uddannelserne til pædagog, sygeplejerske og finansøkonom.

Pres på pædagoguddannelsen

På pædagoguddannelsen kan man i år tage imod 542 nye studerende, hvilket er 10 pct. flere end sidste år. Dog må uddannelse stadig afvise næsten 200 1. prioritetsansøgere.

Flere skal også i gang med en uddannelse til lærer, der i år oplever en stigning på 7 pct. flere studerende.

 - Vi har et stort samfundsansvar i forhold til at sikre arbejdskraft til kerneopgaverne i vores velfærdssystem. Derfor er det rigtig glædeligt, at flere unge både vil og kan komme i gang med en uddannelse til f.eks. lærer, sygeplejerske og pædagog, fortæller Lene Augusta Jørgensen.

Højt snit til jordemoderuddannelsen

Den suverænt sværeste uddannelse at komme ind på er jordemoderuddannelsen. Selvom UCN har fået 10 ekstra pladser på uddannelsen, skal der stadig et karaktergennemsnit på minimum 10,2 for at komme direkte ind. På de øvrige sundhedsuddannelser er alle pladser ligeledes fyldt op.

Lene Augusta Jørgensen hæfter sig også ved, at 11 pct. flere er kommet ind på UCN’s fire uddannelser i Hjørring. I Aalborg er der også fremgang, mens antallet af optagne på UCN i Thisted stort set er det samme som sidste år.

Businessuddannelser runder 1000

Det største uddannelsesområde på UCN, businessuddannelserne, skal også sætte flere stole frem til studiestart. Her runder man en milepæl, da mere end 1000 ansøgere er blevet tilbudt en studieplads.

Det er især finansuddannelserne og offentlig administration, der står for fremgangen med cirka 30 pct. flere studerende. På UCN’s tekniske uddannelser er bygningskonstruktøruddannelsen, automationsteknolog og multimediedesigner blandt de populære.

Antal optagne på UCN 2020:

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Fisketrappe

Klager bremser projekt ved fisketrappe - regning kan ende hos skatteborgerne

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Til forsiden

Til forsiden