Foto: Jesper Lange (Arkiv)

Flere industrijob i Nordjylland

De nordjyske industrivirksomheder oplever fortsat fremgang. Det kan ses i beskæftigelsestallene. Antallet af industriansatte i regionen er steget med 883 siden 2. kvartal 2014 og er nu på højeste niveau siden 2011.

Der er gang i beskæftigelsen på industrivirksomhederne i Nordjylland. Helt nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2. kvartal 2015 blev ansat 413 flere i industrien i regionen, og dermed er industribeskæftigelsen siden samme kvartal sidste år steget med 883 svarende til 2,5 pct, fortæller Dansk Metal.

- Krisesnakken er så småt forstummet, og vi ser generelt, at industrivirksomheder landet over ansætte flere folk. Det gør sig også gældende i Region Nordjylland, hvor især offshore-industrien har fået vind i sejlene og derfor har brug for flere dygtige hænder, siger Allan Lyngsø Madsen, der er Cheføkonom i Dansk Metal.

Antallet af fuldtidsbeskæftige lønmodtagere i industrien fordelt på regioner i 2. kvartal 2014 og 2. kvartal 2015

Det er især eksporten, der sætter skub i de danske industrivirksomheder, og Allan Lyngsø Madsen vurderer, at den positive tendens vil fremover.

- Vores prognoser siger, at væksten vil fortsætte de kommende år, og vi forventer, at der i år og næste år samlet set vil blive skabt 12.000 flere industriarbejdspladser i Danmark, siger Allan Lyngsø Madsen.

På landsplan er industribeskæftigelsen steget med hvad der svarer til 3.569 fuldtidsbeskæftigede fra andet kvartal 2014 til andet kvartal 2015 - en fremgang på 1,2 pct.

Region Nordjylland har oplevet landets største procentvise fremgang, mens Region Sjælland er den eneste region i landet, hvori industribeskæftigelsen er gået tilbage. Her er industribeskæftigelsen faldet med minimale 0,05 pct. i regionen for perioden.