LIGE NU:

Flere mølleprotester

Samtidig med at vi bliver mere og mere miljøbevidste, så har vindmølleindustrien modvind flere og flere steder, hvor de vil opsætte møller. Blandt andet ved Hobro, hvor et nyt projekt er på trapperne.

Gitte Rosenfeldt Jørgensen fra Hejring vest for Hobro er ked af udsigten til at bo 507 meter fra fem vindmøller på hver 125 meter i højden. Derfor har hun sammen med naboerne indsamlet 552 protestunderskrifter mod projektet. Beboerne frygter for deres helbred med støj og skygger fra møllerne og at deres huse derfor vil være usælgelige.

-  Vi ved, at ved det projekt her, så vil der være minimum 36 procent, som vil være stærkt generet - det er nok nærmere 50, hvis man regner efter. Hvem af os bliver de 50 procent? Er det mig eller min nabo. Det er en grim tanke, siger Gitte Rosenfeldt Jørgensen til TV2/Nord.

Det er Hobrovirksomheden Eurowind Energy, som vil opsætte vindmøllerne i området. Protesterne overrasker ikke, men man deler ikke bekymringen.

- Frygten for det ukendte er langt værre end de eventuelle gener, man har - fordi at der går kort tid, så vil man ikke lægge mærke til dem, siger adm. direktør i Eurowind Energy, Jens Rasmussen, til TV2/Nord.

 

Det er naboerne i Hejring nu ikke overbeviste om. Her appellerer man til at opstille mindre møller, som ikke vil genere så meget. Men Eurowind Energy mener, at det bedre at samle produktionen på større møller. Desuden er projektet allerede blevet reduceret fra syv til fem møller.

 

- Man kunne godt gå yderligere ned. Man kunne også gå ned slet ikke have nogen, så vi mener, at vi har gjort en indsats for at reducere generne derude, siger Jens Rasmussen.

 

Men det er ikke nok for naboerne. De skal mødes med Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune for at fremføre deres argumenter. Og Gitte Rosenfeldt Jørgensen er klar til at gå helt til Den Europæiske Menneskeretsdomstol, hvis det bliver nødvendigt.

-  Der er vundet nogle sager dernede allerede. De skal høre på os, siger Gitte Rosenfeldt Jørgensen.