LIGE NU:

Flere nordjyske virksomheder ansætter lærlinge

Bygge- og anlægsbranchen ansætter flere unge end tidligere, og det er også nødvendigt, da branchen samtidig siger farvel til mange ældre medarbejdere.

Mange flere virksomheder fra bygge- og anlægsbranchen tager lærlinge ind her i Nordjylland.

Som for eksempel 17-årige Sebastian Jørgensen fra Farsø der netop er begyndt på sin mureruddannelse, selv om han egentlig havde en gymnasieuddannelse i tankerne, da han var færdig med 9. klasse.

- Men jeg ville hellere være murer, for jeg kunne ikke holde ud at skulle sidde på skolebænken tre år mere, så vil jeg hellere ud og lave noget med hænderne, siger Sebastian Jørgensen.

Men det var ikke så lige til for Sebastian at få en læreplads, og han søgte en del steder, inden han fik sin nuværende læreplads.

Men nu lysner det med antallet af lærepladser. I 2020 indgik 123 flere elever knyttet til erhvervsskolerne AMU Nordjylland, TechCollege, EUC Nord, EUC Nordvest samt Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser en aftale med en virksomhed om en praktikplads sammenlignet med 2019.

Det viser seneste praktikpladstal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Og det glæder ikke mindst formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland, Michael Jørgensen.

- Hvis ikke vi tager nogen ind, har vi et problem lige om lidt. Selv om der kommer 123 ekstra til, går der stadig flere fra i den anden ende. Vi skal have så mange med som muligt. Faglært arbejdskraft er altafgørende i vores branche, siger Michael Jørgensen.

Men selvom nordjyske virksomheder ansætter flere og flere lærlinge, er man ikke i mål endnu, da det stadig kan være svært at finde en læreplads.

- Jeg har et par kammerater, som jeg gik i skole med på grundforløbet, de har ikke fået en læreplads endnu, så det er enten skolepraktik eller også bare finde et arbejde, siger Sebastian Jørgensen.

Formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland erkender, at de 123 ekstra elever er et skridt på vejen, men at der stadig er udfordringer.

- Vi er ikke i mål endnu med de 123 ekstra elever, det skal vi fastholde i en årrække. For generationsmæssigt har vi et efterslæb, der gør, at der skal endnu flere til, siger Michael Jørgensen.

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden