Flere nordjyske landmænd har nu stævnet staten i sagen om randzoner. Foto: Iben Yvonne Hedemann

Flere stævninger om vandplaner

Nordjyske landmænd stævner staten i sagen om vandplaner.

Torsdag var der frist for sagsanlæg mod staten i sagen om randzoner og vandplaner. Og flere nordjyske landmænd har ifølge Agri Nord benyttet sig at muligheden for at stævne staten i sager, hvor de ikke mener, at deres vandløb er klassificeret korrekt.

- Der er ti sager, hvor vi har været inde over med vejledninger, heraf er de to gruppesøgsmål, hvor flere landmænd rammes af ændringer ved det samme vandløb, forklarer landboretskonsulent Hans Ole Kristensen.

Han vurderer at der er yderliger fem til ti stævninger, hvor han ikke har været inde over. Det gør han på baggrund af fremmødet på Agri Nords møde 13 juni, hvor godt 60 personer mødte op for at høre mere om muligheden for at stævne staten.

Organisationen Landbrug & Fødevarer har allerede stævnet sagen på fire punkter, der anses som principielle i forhold til lovligheden af vandplanerne.

Agri Nord har opfordret de medlemmer, der anlægger personlige sager, at søge om at få udsat deres sag, indtil der er faldet afgørelser i de principielle sager fra Landbrug & Fødevarer.